co_z_tym_smogiem
• Strona 1 z 1
- krzychXL
co_z_tym_smogiem
Co z tym smogiem będzie? Sprawdzają rzetelnie kto czym pali?
- renegejt
Re: co_z_tym_smogiem
Podobno będą, skrupulatnie i kary się posypia a wzbogaci się budżet i nie wiadomo na co pojda te pieniądze
Pzrezorny zawsze ubepieczony. Zrobiłem rekonensans wśród ekogroszkow i najlepszy według mnie to węgiel sztygar
Jakosc i klasa
Pzrezorny zawsze ubepieczony. Zrobiłem rekonensans wśród ekogroszkow i najlepszy według mnie to węgiel sztygar
Jakosc i klasa
- sandek
Dopóki da się przeżyć, nie jest źle.
- Konsultant Viessmann
sandek pisze:Dopóki da się przeżyć, nie jest źle.
Czyli ma być dalej tak jak jest? Zdajesz sobie sprawę z jego konsekwencji zdrowotnych? Z jego wpływu na rozwój małych dzieci? Na jakość życia?
To bardzo poważny problem, nad którym nie można nam przechodzić do porządku dziennego...
taka obojętność jest bardzo niepokojąca....
- stasiuk
A te oczyszczacze powietrza sprawdzają się? Zastanawiałem się ostatnio, czy nie zainwestować w jeden do mieszkania.
- sandek
Najlepiej podjąć jakieś kroki odpowiednio wcześniej, a nie czekać z tym do sezonu grzewczego.
- GrzegorzS
Nie wiem czy słyszeliście o oczyszczaczach powietrza zamontowanych w ościeżnicy okna? Takie systemy z wentylacją i filtracją do okien aluminiowych widziałem w ofercie Schuco. Sam się zastanawiam nad zamontowaniem takich okien u siebie, szczególnie że smog staje się coraz bardziej uciążliwy, jak się żyje w dużym mieście. Na terenie Polski jest kilka firm produkujących okna na profilach Schuco, a najbliżej mnie jest Alu-Plus, słyszałem wiele dobrych opinii i w wakacje ruszamy z remontem.
- Konsultant Viessmann
sandek pisze:Najlepiej podjąć jakieś kroki odpowiednio wcześniej, a nie czekać z tym do sezonu grzewczego.
Słusznie! Sezon na modernizacje systemów grzewczych własnie trwa w najlepsze! W sezonie grzewczym trzeba ogrzewać, a nie zastanawiać się co zrobić, by było ekologiczniej!
- clasha
Teraz pewnie znowu temat ucichnie, a zacznie się przy rozpoczęciu sezonu grzewczego. I tak będzie w kółko. Obawiam się, że zbyt drastycznych kroków w tym kierunku nie będzie.
- Konsultant Viessmann
clasha pisze:Teraz pewnie znowu temat ucichnie, a zacznie się przy rozpoczęciu sezonu grzewczego. I tak będzie w kółko. Obawiam się, że zbyt drastycznych kroków w tym kierunku nie będzie.
Całkiem możliwe, że temat na dobre wybuchnie w przyszłym roku w Krakowie!
"Będziesz palił węglem? Urzędnicy wejdą do domu i zaplombują piec, a sąd nałoży nawet 5 tys. zł grzywny. Takie kary grożą tym, którzy będą palić zakazanymi paliwami po 1 września 2019 r. " - dzisiaj pojawił się w mediach taki nagłówek.
Mają być też podwyższone kary!
- grant
Trzeba inwestować w oczyszczacze powietrza. Tylko w ten sposób można zapewnić sobie czyste powietrze w domu. Urządzenie, które wybierzemy powinno być wydajne i skuteczne. Poza tym należy je dobrać do konkretnego pomieszczenia. Oczyszczacze powietrza Alfda są ciekawą opcją. Usuwają z powietrza szkodliwe dla zdrowia czynniki takie jak kurz, sierść, organiczne związki chemiczne, dym, bakterie czy pyły.
- Konsultant Viessmann
grant pisze:Trzeba inwestować w oczyszczacze powietrza. Tylko w ten sposób można zapewnić sobie czyste powietrze w domu.
Oczyszczacze pomagają, oczywiście, ale to nie jedyny sposób na czyste powietrze w domu. Lepszy efekt da troska o jakość powietrza również tego zewnętrznego. Wtedy również to wewnętrzne będzie można łatwo utrzymać w czystości.
- Grom32
Trochę wiedzy na temat pomiarów emisji gazów i pyłów znajdziesz w tym artykule https://www.web-control.pl/pomiary-emis ... oratorium/ Nie tylko dowiesz się jak je wykonują ale jakie laboratoria wybrać jeśli ty chcesz wykonać takie badania. Myślę że ta wiedza okaże się pomocna.
• Strona 1 z 1
Wróć do Pytania, dylematy, propozycje, dyskusje