Mieszkanie dla młodych
• Strona 1 z 1
- UFO
-
Mieszkanie dla młodych
Znalazłem na portalu http://niezalezna.pl/ Załamka 
Mieszkanie dla Młodych tylko dla singli? Projekt ustawy uderza w rodziny wielodzietne
Mieszkanie dla Młodych tylko dla singli? Projekt ustawy uderza w rodziny wielodzietne - niezalezna.pl
foto: Krzysztof Sitkowski/Gazeta Polska
Ministerstwo Infrastruktury nieustannie ignoruje uwagi do nowelizacji programu „Mieszkanie dla młodych” - wynika z przesłanego do redakcji portalu niezalezna.pl oświadczenia Instytutu na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris. Okazuje się, że projekt ustawy faworyzuje singli i bezdzietne pary. Podczas gdy eksperci zarzucają autorom projektu głęboką nieznajomość realiów gospodarczych i prawnych, resort infrastruktury wprowadził do treści ustawy jedynie kosmetyczne poprawki.
Reszta tekstu: http://niezalezna.pl/63228-mieszkanie-d ... elodzietne

Mieszkanie dla Młodych tylko dla singli? Projekt ustawy uderza w rodziny wielodzietne
Mieszkanie dla Młodych tylko dla singli? Projekt ustawy uderza w rodziny wielodzietne - niezalezna.pl
foto: Krzysztof Sitkowski/Gazeta Polska
Ministerstwo Infrastruktury nieustannie ignoruje uwagi do nowelizacji programu „Mieszkanie dla młodych” - wynika z przesłanego do redakcji portalu niezalezna.pl oświadczenia Instytutu na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris. Okazuje się, że projekt ustawy faworyzuje singli i bezdzietne pary. Podczas gdy eksperci zarzucają autorom projektu głęboką nieznajomość realiów gospodarczych i prawnych, resort infrastruktury wprowadził do treści ustawy jedynie kosmetyczne poprawki.
Reszta tekstu: http://niezalezna.pl/63228-mieszkanie-d ... elodzietne
- UFO
-
Re: Mieszkanie dla młodych
Trochę ochłonąłem od wczoraj, bo mnie 24 godziny temu krew zalała!!! Ale i tak nie mogę się nadziwić, dlaczego w naszym kraju duża część regulacji prawnych jest robiona tak, jakby projektowali i realizowali je sabotażyści.

- POCIEch
-
Bo w tym programie wcale nie chodzi o to, aby zrobić dobrze młodym!!! Chodzi o to, aby developerzy mieli żniwa!!!
- UFO
-
program MDM dotyczy tylko i wyłącznie mieszkań budowanych przez firmy deweloperskie, które inwestują najczęściej w większych miejscowościach. „W 3/4 powiatów w Polsce nie rozpoczęto budowy mieszkań deweloperskich, a tylko i wyłącznie dla takich mieszkań dedykowany jest projekt wsparcia rządowego
To fragment artykułu Program „Mieszkanie dla młodych” niewypałem
Źródło:
http://wpolityce.pl/polityka/162732-pro ... niewypalem
To fragment artykułu Program „Mieszkanie dla młodych” niewypałem
Źródło:
http://wpolityce.pl/polityka/162732-pro ... niewypalem
- Xurion
-
Re: Miieszkanie dla młodych
Teraz rozumiem dlaczego tak ochoczo wygaszono program "Rodzina na swoim". Program „Rodzina na Swoim" obejmował zarówno mieszkania z rynku pierwotnego, jak i wtórnego oraz przy zakupie lub budowie domu, rządowy program „Mieszkanie dla Młodych” ogranicza się jedynie do nowego budownictwa, czyli rynku pierwotnego.
- Hekla
-
Program "Rodzina na swoim" Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska wygasiła przede wszystkim dlatego, że był tworem PIS-u. To był główny powód. Ale nie miejmy złudzeń... PIS zrobiłby dokładnie to samo! Ten obłędny kontredans wykończy nasze państwo i to szybciej niż sądzimy. A wtedy kolejne pokolenia będą mogły organizować powstania!
Prawda jest taka, że celem państwa powinno być umożliwienie ludziom młodym zdobycia jakiegoś lokum! Tymczasem można odnieść wrażenie, że od lat chodzi o to, aby koledzy królika nabili sobie kabzę
Dlaczego nie bierzemy przykładów z krajów, w których takie problemy już dawno rozwiązano? Cały czas tłumaczymy ludziom, że w naszej Polsce jest super, że doganiamy Europę, ale... W "starej" Europie trzydziestolatkowie nie mieszkają z konieczności z mamusiami i tatusiami
Prawda jest taka, że celem państwa powinno być umożliwienie ludziom młodym zdobycia jakiegoś lokum! Tymczasem można odnieść wrażenie, że od lat chodzi o to, aby koledzy królika nabili sobie kabzę

Dlaczego nie bierzemy przykładów z krajów, w których takie problemy już dawno rozwiązano? Cały czas tłumaczymy ludziom, że w naszej Polsce jest super, że doganiamy Europę, ale... W "starej" Europie trzydziestolatkowie nie mieszkają z konieczności z mamusiami i tatusiami

- xxx
-
Hekla pisze:Program "Rodzina na swoim" Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska wygasiła przede wszystkim dlatego, że był tworem PIS-u. To był główny powód. Ale nie miejmy złudzeń... PIS zrobiłby dokładnie to samo! Ten obłędny kontredans wykończy nasze państwo i to szybciej niż sądzimy. A wtedy kolejne pokolenia będą mogły organizować powstania!
Prawda jest taka, że celem państwa powinno być umożliwienie ludziom młodym zdobycia jakiegoś lokum! Tymczasem można odnieść wrażenie, że od lat chodzi o to, aby koledzy królika nabili sobie kabzę![]()
Rany! Przecież to już prawie manifest polityczny!!! Ale masz rację. Ja tez mam czasami wrażenie, że polska klasa polityczna czuje się doskonale w tym wzajemnym obszczekiwaniu się. Tylko nic z tego ujadania dla zwykłych ludzi nie wynika!
- ROMCIO
-
W Niemczech większość ludzi mieszka w mieszkaniach wynajmowanych i nie ma tragedii. Ten owczy ped do posiadania własności, nawet wówczas, gdy kogoś na nią nie stać, jest moim zdaniem głównym źródłem kłopotów, które przeżywamy w Polsce.
- POCIEch
-
ROMCIO pisze:W Niemczech większość ludzi mieszka w mieszkaniach wynajmowanych i nie ma tragedii. Ten owczy ped do posiadania własności, nawet wówczas, gdy kogoś na nią nie stać, jest moim zdaniem głównym źródłem kłopotów, które przeżywamy w Polsce.
Racja, ale to nie zmienia faktu, że nasze władze robią wszystko, aby obywatele (młodzi i starsi) mieli pod górkę!
- Hekla
-
Bo każda władza ściemnia do bólu. Przynajmniej w Polsce. I to dzieje się naprawdę w każdym przypadku bez względu na opcję polityczną. U nas nad Wisłą występuje anomalia geologiczno-przyrodnicza - we wszystkich kierunkach jest pod górkę 

- Marek Nowaczyk
-
Re: Miieszkanie dla młodych
Xurion pisze:Teraz rozumiem dlaczego tak ochoczo wygaszono program "Rodzina na swoim". Program „Rodzina na Swoim" obejmował zarówno mieszkania z rynku pierwotnego, jak i wtórnego oraz przy zakupie lub budowie domu, rządowy program „Mieszkanie dla Młodych” ogranicza się jedynie do nowego budownictwa, czyli rynku pierwotnego.
Już nie. Warto podkreślić, że nastąpiły zmiany w programie MDM. Obecnie istnieje już możliwość kupowania mieszkań na rynku wtórnym.
- CARDIO
-
Moim zdaniem dopóki gminy oraz państwo nie zabiorą się za budowanie tanich mieszkań na wynajem, nie ma szans na rozwiązanie problemu! Przecież nie wszyscy młodzi ludzie w Anglii kupują domy, część z nich wynajmuje. Chodzi o to, że ludzie chcą mieć pewnośc iż dopóki będą płacić czynsz, nikt ich nie wyrzuci. W Polsce alternatywa jest taka, albo budujesz dom (za co ma to zrobić młodziak jeśli mało zarabia i jest niekredytowy?) albo wynajmujesz od kogoś, ale bez pewności, że pewnego dnia... kopa można dostać, bo ktoś będzie miał takie widzimisię. Państwo lub gmina takich humorów nie mają.
- Julik78
-
Taaa... Już niedługo zaczną budować, ale obozy dla uchodźców. A Polacy? Tak długo czekali, mogą czekać dalej.
- Julik78
-
Dobry komentarz do tego całego burd..u! Znakomity!
- Samuel Sz
-
A najgorsze jest to, że ten rysunek jest zabawny, ale m.in. przez to, że wydaje się niemal prawdopodobny 

- Krzysztof C
-
Zaraz zapewne pojawi się program mieszkanie dla uchodźcy, a ten mieszkanie dla młodych zostanie anulowany 

- PerToPer
-
Krzysztof C pisze:Zaraz zapewne pojawi się program mieszkanie dla uchodźcy, a ten mieszkanie dla młodych zostanie anulowany
W Hamburgu już coś takiego zrobili. Nie muszą pytać właściciela nieruchomości o zgodę, żeby mu dokwaterowac uchodźcę

- dominikgala9
Czy aby na pewno trzeba szukać mieszkania jedynie jak najbliżej Warszawy? Im dalej tym przecież nie tylko niższe ceny ale i spokój większy. A robią teraz drogi na tyle, że dojazd zajmuje w sumie tyle samo co jazda po samej Warszawie, albo i nawet krócej. Ja sam myślę nad Akacjową Aleją w Radzyminie, bo to wydaje się być odpowiednie miejsce dla mnie.
- janina43
W przypadku mieszkań możliwości na rynku jest wiele. Słyszałam ostatnio o takim rozwiązaniu, jak najem instytucjonalny https://wroclaw.mdr.pl/ . Osiedle zostanie objęte dopłatami do czynszu w ramach programu „Mieszkanie na Start”. Moim zdaniem to interesująca propozycja.
- Radecki
A może zainteresują Was także nowe mieszkania lublin: https://zagieldom.pl/ ? Moim zdaniem ten deweloper ma bardzo ciekawe propozycje jeśli chodzi o zakup mieszkania. Uważam, że wybierzecie u nich ofertę dla siebie.
- mateus
Nie moja lokalizacje ale powiem Ci że ostatnio bardzo dużo ciekawych osiedli powstaje, łatwo było mi wybrać takie osiedle które jest położone w odpowiadającej mi lokalizacji a mam tu na myśli Skwer Harmonia w Krakowie, jest położone w spokojnej okolicy a wokół będę miał masę miejsca na bieganie i rower
- luisek11
Wiele ciekawych propozycji mieszkań znajdziesz zaglądając na stronę dewelopera https://mdevelopment.pl/ Firma oferuje swoim klientom powierzchnie które są funkcjonalne i co bardzo ważne ich inwestycje wykonywane są zgodnie z ideą zrównoważonego budownictwa z wysokiej klasy materiałów. Wszystkie ich działania mają na celu minimalizowanie zmian klimatu. Ich oferta jest bardzo rozbudowana co z pewnością ułatwi Ci znalezienie mieszkania skrojonego na miarę twoich potrzeb. Koniecznie do nich zajrzyj.
- dafne
Moim zdaniem, Osiedle Aleksandria to idealne miejsce dla osób ceniących sobie przestrzeń i nowoczesność. Jeśli myślisz o zakupie mieszkania, warto rozważyć tę inwestycję. Więcej informacji znajdziesz na ich stronie https://www.osiedlealeksandria.pl
• Strona 1 z 1