Kuchnia dla niepełnosprawnego
• Strona 1 z 1
- Lusiak Marian
-
Kuchnia dla niepełnosprawnego
Temat o łazience dla niepełnosprawnych już jest, a ja proszę o posty na temat kuchni dla takich osób. JAk trzeba ją przystosować?
- Ciechonski Jan
-
Re: Kuchnia dla niepełnosprawnego
Wpisz w googlu hasło "wheelchair kitchen". Znajdziesz sporo fajnych obrazków na temat.
- WARAN
-
Super rozwiązania dla kuchni dla osób na wózkach inwalidzkich. polecam ten link: "Wpisz w googlu hasło "wheelchair kitchen". Znajdziesz sporo fajnych obrazków na temat."
- WARAN
-
Warto jeszcze coś napisac o kuchence gazowej. Mam ojca, który zapomina zakręcić gaz i już zmarnował kilka garnków. Niestety choroba alzheimera.
- Truskawa
-
Garnka to nie uratuje, ale kuchenka w domu osoby z alzheimerem musi mieć automatyczne odcięcie dopływu gazu w przypadku zalania.
- Czumak
-
Truskawa pisze:Garnka to nie uratuje, ale kuchenka w domu osoby z alzheimerem musi mieć automatyczne odcięcie dopływu gazu w przypadku zalania.
Garnka to nie uratuje, ale dom nie wyleci w powietrze

- Czumak
-
Coś takiego warto zamontować:
http://montujemyalarm.pl/automatyczny-s ... ajacy-gaz/
Ilustracja pochodzi z zalinkowanego artykułu.
http://montujemyalarm.pl/automatyczny-s ... ajacy-gaz/
Ilustracja pochodzi z zalinkowanego artykułu.
- Krzysztof C
-
Ponadto centrala wyposażona w komunikator JA-80Y, lub JA-82Y, wyśle SMSa do wybranych użytkowników z dokładną informacją o zdarzeniu.(...) Jednocześnie czujka JA-80G poprzez wyjście przekaźnikowe i podłączony do niego elektrozawór, zamknie dopływ gazu, a wentylator wydmuchowy również podłączony do przekaźnika czujki wydmucha z budynku zgromadzony gaz.
Dobre i pomysłowe.
Dobre i pomysłowe.
- Szaplerski
-
A są jakieś zabezpieczenia dla kuchenek elektrycznych? Wprawdzie nie grożą wybuchem, ale zadymienie jakie może spowodować palący się w garnku zapomniany obiad jest duże i chyba niebezpieczne.
- marek367
Najbardziej bezpieczne są kuchnie indukcyjne, bo nie idzie się nimi poparzyć, sa ciepłe ale nigdy gorące. Tutaj https://www.morele.net/wiadomosc/rankin ... deli/1205/ sobie zerknijcie na ranking takich płyt, jakie sa najlepsze.
- janina43
Wydaje mi się, że również bardzo ciekawym rozwiązaniem, jeśli chodzi o meble kuchenne mogą być kosze cargo . Napewno są bardzo pojemne i proste w obsłudze, więc można przemyśleć sobie ich zakup.
- Kryzys
Pewne udogodnienia z pewnością powinny być. Poza tym można korzystać z takich urządzeń, jak Thermomix, to znacznie skraca pracę w kuchni. W dodatku CucinaOra® stworzyła dodatki do Thermomiksa, mniemam, że praktyczne, przynajmniej tyle wiem, co z opisu się dowiedziałam. Chętnie poczytam Wasze opinie, osób, które już z tych nakłądek korzystały.
• Strona 1 z 1
Wróć do Osoba niepełnosprawna w domu