Drzwi zewnętrzne
• Strona 1 z 1
- George
Drzwi zewnętrzne
Powiedzcie mi, proszę, jakie drzwi zewnętrzne do domu warto kupić? Patrzyłem np tutaj: https://www.ceneo.pl/Drzwi_zewnetrzne i wybór, ceny i opinie - są przeróżne. Mam już taki mętlik w głowie, że sam nie wiem co i jak...
Chciałbym tak wydać ze 3 tysiące max. Pytanie - czy lepsze drzwi, w sensie bardziej energooszczędne, faktycznie jakoś przekładają się na oszczędności na ogrzewaniu, czy to tylko chwyt marketingowy?
Chciałbym tak wydać ze 3 tysiące max. Pytanie - czy lepsze drzwi, w sensie bardziej energooszczędne, faktycznie jakoś przekładają się na oszczędności na ogrzewaniu, czy to tylko chwyt marketingowy?
- Melania
Re: Drzwi zewnętrzne
Wcale ci się nie dziwię,że masz mętlik w głowie, na rynku wybór drzwi jest ogromny. Różne materiały,parametry techniczne, ale też kolory i wzory, temu wszystkiemu trzeba się dobrze przyjrzeć, zanim dokonamy wyboru. Poszukując drzwi do 3 tysięcy, warto bliżej poznać drzwi zewnętrzne KMT Stal Plus 54
Drzwi przeznaczone są do stosowania w budownictwie wielorodzinnym oraz jednorodzinnym. Solidna budowa oraz bardzo dobre parametry techniczne gwarantują zadowolenie z użytkowania.
Drzwi przeznaczone są do stosowania w budownictwie wielorodzinnym oraz jednorodzinnym. Solidna budowa oraz bardzo dobre parametry techniczne gwarantują zadowolenie z użytkowania.
- Propolis
Sporo zależy od tego jaki styl króluje w twoim domu, drzwi teraz można dobrać w różnych kolorach ,wzorach ze zdobieniami, które urozmaicą wnętrze. Ważne jednak,by były nie tylko piękne, ale też solidne i trwałe, w końcu kupujesz je na lata.
- GrzegorzS
Bardzo duży wybór drzwi zewnętrznych oferuje firma Awilux z Leszna, która ma wiele punktów sprzedaży w większych miastach w zachodniej części Polski. Można wybierać z całej gamy gotowych modeli lub stworzyć własny projekt o indywidualnie dobranych parametrach. Produkują je w znanych i sprawdzonych systemach Schuco, które gwarantują długowieczność. Można u nich zamówić także okna i drzwi przesuwne, zarówno z aluminium, jak i PVC.
- roberciki
Ja bym Ci doradził do Aluhaus podjechać. Sprawdź na https://www.aluhaus.com.pl/gdzie-kupic/ , gdzie blisko Ciebie mają salon sprzedażowy i podpytaj. Mam drzwi aluminiowe od nich i bardzo serdecznie polecam. Dobry stosunek ceny do jakości, a to teraz mega ważne.
- Krzysztof50
Jeśli wymieniacie drzwi to pomyślcie też o wymianie zamka na antywłamaniowy. Taki zamek podnosi bezpieczeństwo w domu, poza tym pomaga na lepszą kontrolę dostępu. Duży wybór zamków do drzwi wewnętrznych jak i zewnętrznych oferuje sklep https://rawos.pl/ . Ciekawym rozwiązaniem jest np. zamek magnetyczny, który pozwala na ciche zamykanie drzwi.
- gabbonka
Popieram właśnie KMT, to są drzwi bardzo dobrej jakości, zapewniające ochronę przed zimnem i wiatrem. Ma to duże znaczenie. Supertherm 90 mają Ud=0,78, dodatkowe uszczelki, jest wypełnienie pianą pur zarówno skrzydła, jak i ościeżnicy. Do tego też samo skrzydło ma 90 mm grubości - nie jestem pewny, ale to chyba najgrubsze drzwi na rynku w tym momencie
- Kokin33i
Najlepiej przede wszystkim mieć większy przegląd aktualnych ofert, aby też móc sobie je na spokojnie wycenić i jednocześnie dopasować pod konkretne potrzeby. Na pewno przykładem firmy do której warto się przy ich wyborze wybrać jest Drawex z Gdańska z szerokim wyborem modeli i też topowych producentów, na pewno pomogą w znalezieniu idealnych drzwi pod konkretne potrzeby i oczywiście doradzą, wykonają pomiary i po zakupie jak już dotrą zajmą się pracami montażowymi, aby efekt końcowy był jak najlepszy.
- GrzegorzS
Ja mogę dodać jeszcze jednego producenta, który produkuje świetne aluminiowe drzwi zewnętrzne – to firma R&M Alufasady z Jędrzejowa w świętokrzyskim. Mają bardzo szeroki wybór wzorów i kolorów, ale przede wszystkim same drzwi są bardzo ciepłe i stabilne. Poza drzwiami oferują też okna aluminiowe oraz fasady i ogrody zimowe – wszystko wykonane w znanych i sprawdzonych systemach Schuco, które słyną z najwyższej jakości i efektownego wzornictwa.
- Grom32
Przyznam szczerze, że sama od jakiegoś czasu zastanawiam się, z kim mogłabym się skontaktować w celu zamówienia porządnych drzwi, a także ich montażu. Na szczęście znajomy dał mi namiar do firmy https://vrata.pl/drzwi-do-mieszkania-warszawa/ i chyba się do nich zgłoszę, żeby poznać więcej szczegółów. Dajcie znać, z czyich usług wy najczęściej korzystacie w tym zakresie
- Honin33
No to w takim razie jeżeli chodzi o wybór wkładek, klamek, ale również zamków to polecam sprawdzić ofertą hurtowni Chle-Mar https://chle-mar.pl/ gdzie będziecie mogli liczyć na przystępne ceny, najwyższą jakość wykonania i różnorodność propozycji, aby móc w pełni zadbać o takie elementy w przypadku drzwi zewnętrznych. Do tego nigdy nie było problemów z terminami realizacji. Pozdrawiam!
- Tadek
Mam drzwi zewnętrzne stalowe z KMT już od jakiegoś czasu. Polecam bardzo. Mają dobre parametry techniczne, są dobrze i solidnie wykonane.
Największy plus za energooszczędność- izolacja ciepła na wysokim poziomie
Największy plus za energooszczędność- izolacja ciepła na wysokim poziomie
- gabbonka
Opisywałam właśnie wyżej ich drzwi. Jakość faktycznie dobra i do tego dobre parametry izolacyjne. Drzwi na lata
- Honin33
Jeżeli przede wszystkim jesteście na etapie poszukiwań zarówno modnych, dobrze wykonanych i ciepłych drzwi zewnętrznych to, aby nie przepłacać i jednocześnie podjąć racjonalną decyzję od strony trwałości i stylu to na pewno warto zajrzeć do oferty firmy Drawex jeśli chodzi o Gdynię i całe trójmiasto, w ofercie mają listę najlepszych producentów. Do tego najmodniejsze wersje i możecie sobie sprawdzić które będą najlepsze w budżecie jaki na ten cel sobie przeznaczyliście. Pozdrawiam!
- GrzegorzS
Jeśli ktoś mieszka w okolicach Wrocławia, zdecydowanie warto odwiedzić firmę Empol. To sprawdzony producent stolarki okiennej i drzwiowej w solidnych systemach Schuco. Swoje drzwi wejściowe produkują zarówno z PVC-U, jak i aluminium – w różnych wymiarach, kolorach i z bardzo nowoczesnym wyposażeniem, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Fani inteligentnych rozwiązań na pewno docenią fakt, że te drzwi mogą być opcjonalnie obsługiwane zdalnie za pomocą smartfonu.
- msobczak
Warto wiedzieć, że na rynku dostępny jest także master key: https://www.systemkluczowy.pl/ . Koniecznie o tym poczytajcie. W smart domu na pewno się przydadzą.
- jjusti18
Jak chodzi o mnie to też teraz szukałam solidne drzwi do domu i chyba udało mi się znaleźć coś naprawdę super u firmy Europlast.com - kojarzycie? Wydaje mi się, że u nich opłaca się dokonać zakupu, co sądzicie? Podoba mi się fakt, że mają w ogóle szeroki wybór w poszczególnych modelach - estetycznie więc można dopasować coś pod siebie.
- George
Ja teraz właśnie planuję wymianę drzwi i szukam jakieś dobrej klamki na kod. Widziałam takie klamki elektroniczne w ofercie sklepu https://rawos.pl/ . To klamka do mieszkania, które wynajmuje okazjonalnie i za każdym razem, gdy ktoś chce wynająć musze jechac z kluczami. Taka klamka pozwala na zaprogramowanie jej i wystarczy przekazać kod dostępu by konkretna osoba mogła wejść do mieszkania.
• Strona 1 z 1