RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 867
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom Waldemar Mulhstein, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 2
Re: kredyt gotówkowy

data » 17.07.2019, 23:24

Raz wzięłam kredyt i juz nigdy więcej tego nie zrobie, chyba, że naprawdę będę potrzebowac pieniedzy, choc watpie bo mam oszczednosci. oszczedzajcie ludzie zamiast pakowac się w pozyczki i
Awatar użytkownika
Posty: 2

data » 17.07.2019, 23:22

Wcześniej mieliśmy okna z drutexu, teraz jak sie przeprowadzaliśmy to też zdecydowaliśmy się na stolarkę od tego producenta, jest ok, duży wybór kolorów mają i dobre
Awatar użytkownika
Posty: 55
Re: Sprzęt budowlany - kupować czy wypożyczać?

data » 17.07.2019, 22:57

Wiele firm stawia na wynajem sprzętu budowlanego. Niektóre rzeczy ma się na stałe już kupione, jednak sporo maszyn wynajmuje się po prostu na konkretne zlecenia. To już zależy od waszej
Awatar użytkownika
Posty: 13
Konkurs Titania

data » 17.07.2019, 21:12

Widzieliście już zwycięzcę konkursu na dach z dachówką Titania? Jak wam się podoba? Jak dobrze policzyłem to nadesłano aż 177 różnych dachów. Całkiem fajna baza inspiracji
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: pokój dziecka

data » 17.07.2019, 20:39

Jak poszukujesz krzeseł lub innych mebli do pokoju dziecka to skorzystaj z poradnika na temat krzesła dziecięcego tutaj Mają tam bardzo porządne meble dziecięce w atrakcyjnej cenie i przede
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: Czy można zarabiać w internecie ?

data » 17.07.2019, 20:34

Oczywiście że można bez problemu zarabiać i to całkiem niezłe pieniądze. Na przykład tutaj jest jedna z takich firm. Wystarczy rejestracja i można działać postępując zgodnie z
Awatar użytkownika
Posty: 143
Re: Polećcie fajną książkę na wakacje

data » 17.07.2019, 19:18

Ja w czasie wolnym od pracy uwielbiam czytać ksiażki, jakiś czas temu znalazłem nowość która musze dostać w swoje ręce https://www.taniaksiazka.pl/bez-paraben ... 31613.html Uwielbiam
Awatar użytkownika
Posty: 17
Re: domy z bali i z drewna

data » 17.07.2019, 19:16

Mój mąż ma wyjątkowo proekologiczne podejście do budowy domów, dlatego zależy mu na budowie domu z bali. Ja również jestem za takim pomysłem i specjalnie w tym celu przeglądałam
Awatar użytkownika
Posty: 6
Instagram, obrazkowe media społecznościowe

data » 17.07.2019, 18:46

Są dwa powody z powodu których Instagram cieszy się rosnącym powodzeniem. Jesteśmy wzrokowcami i lubimy obrazki. Poza tym nie chce nam się za bardzo czytać to co ktoś napisał. Zamiast lubić
Awatar użytkownika
Posty: 160
Re: Zdrowie - rehabilitacja

data » 17.07.2019, 18:42

Mam od pewnego czasu problemy z bolącymi stawami. Jako, że na wizytę u lekarza będę czekać kilka miesięcy, chciałabym dopomóc sobie sama, bo chyba innego wyjścia nie ma. Znalazłam na

Eksperci na forum

Re: Ogrzewanie

data » 17.07.2019, 15:27

Kosztowne, jak każdy system grzewczy - ale podstawowe każdy budynek musi być ogrzewany w naszym klimacie! Poza tym są dotacje - Np. program Czyste Powietrze, więc dla chcącego - wszystko
Awatar użytkownika
Posty: 44
Re: Płytki heksagonalne

data » 08.07.2019, 12:23

Płytki heksagonalne, które mają kształt plastrów miodu, odnajdą się w stylistyce vintage, która polega na łączeniu elementów z przeszłości z aktualnymi. Szczególnie jeśli będą
Awatar użytkownika
Posty: 33
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 03.07.2019, 16:36

Mówiąc o „stratach” w układzie grzewczym powinniśmy odnosić się do ogrzewanego budynku a nie samych urządzeń grzewczych. Celowo pomijam teraz temat źródeł ciepła i ich sprawności.
Awatar użytkownika
Posty: 146
Re: ogrzewanie podłogowe, wodne czy elektryczne?

data » 03.05.2019, 23:43

Niestety, jest to produkt przeznaczony tylko do klasycznych ogrzewań podłogowych (akumulacyjnych). Nowoczesne systemy ogrzewań podłogowych za pomocą folii grzewczych wymagają 6 mm styropianu
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić