RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 868
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom Waldemar Mulhstein, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 25
Re: Sprzątanie z parownicą Karcher SC 1?

data » 16.11.2019, 22:45

Takie wynalazki to jeszcze nie moja bajka. Troche nas remont kosztował, wiec nawet jak szukaliśmy odkurzacza to chciałam cos rozsądnego cenowo, ale z dobrym ssaniem. Workowy zilan w k-markcie
Awatar użytkownika
Posty: 25
Re: Urządzenia do utrzymania w czystości podłóg

data » 16.11.2019, 22:43

Do domu to ja wiem czy jest potrzebna taka maszyna...? to raczej do hoteli. Domowe sprzety agd to standardowo dobry odkurzacz i mop. Chociaz ostatnio to kończe na workowym zilanie, jakos totalnie
Awatar użytkownika
Posty: 251
Re: Okna drewniane

data » 16.11.2019, 22:13

Ja właśnie też szukam dla siebie okien. Dlatego chciałabym sobie zrobić itd. Teraz jest tak wiele ciekawych rozwiązań, że warto się nad nimi zastanowić. Ja chce do tego tematu podjeść
Awatar użytkownika
Posty: 251
Re: Energia odnawialna wady i zalety

data » 16.11.2019, 21:03

Nie wiem jakie mogą być minusy energii odnawialnej. Może tylko tyle, że taka instalacja jest troszkę kosztowna. Chociaż cena też nie jest jakaś kosmiczna moim zdaniem. Po za tym szybko się
Awatar użytkownika
Posty: 206
Re: Modne ubrania

data » 16.11.2019, 20:51

Ja z kolei wolę sklepy internetowe np. takie jak ten https://www.braggashop.pl/kurtki-zimowe-prosto-cat-46 Wybór ubrań jest dużo lepszy niż w sklepach stacjonarnych . Poza tym ceni nie
Awatar użytkownika
Posty: 206
Re: meble drewniane

data » 16.11.2019, 18:56

Meble drewniane są najlepsze! Ja właśnie zastanawiam się nad zamówieniem stołu do salonu z https://mebel4u.pl/stoly Ktoś z was kupował w tym sklepie? Oferta wydaje mi się bardzo atrakcyjna a
Awatar użytkownika
Posty: 58
Re: Drabina ewakuacyjna - obowiązujace przepisy prawne

data » 16.11.2019, 16:51

Jeżeli coś jest dla was nie jasne to warto może skonsultować się z doradcą prawnym. Na pewno taki doświadczone osoby powinny znacznie lepiej znać się na tym temacie i dużo więcej
Awatar użytkownika
Posty: 58
Re: Jaki biznes?

data » 16.11.2019, 16:14

Według mnie świetnie sprawdzi się branża usługowa. Bardzo popularne są usługi dla kobiet. Ja zastanawiam się nad własnym salonem kosmetycznym. Znalazłam już odpowiednie miejsce na
Awatar użytkownika
Posty: 58
Re: Brzydkie blizny

data » 16.11.2019, 15:30

Rzeczywiście warto zainteresować się tego typu zabiegami. Medycyna estetyczna kompleksowo pomaga na różne problemy skórne. Warto tu znać takie miejsca jak https://inmedico-estetics.pl
Awatar użytkownika
Posty: 67
Re: Wieczór kawalerski

data » 16.11.2019, 11:49

Trzeba tu postawić na typowo męskie rozrywki:D Paintball, quady, może spływ kajakowy? Zobaczcie sobie też ofertę od https://www.7siekier.pl W tym miejscu znajdziecie tor do rzucania siekierami

Eksperci na forum

Awatar użytkownika
Posty: 151
Re: ocieplenie ściany od wewnątrz

data » 06.11.2019, 13:22

Jedynie izolacja wewnętrzna, dyfuzyjnie otwarta nadaje się do ocieplania starych budynków. Izolowanie takich domów z zewnątrz styropianem, bez założenia wentylacji, prowadzi do zawilgocenia
Awatar użytkownika
Posty: 54
Re: Nowocześnie czy tradycyjnie?

data » 05.11.2019, 23:54

Proponuję połączenie: - tradycyjnych elementów jak meble nawiązujące do lat 60-70-tych, świeczki i inne dodatki - nowoczesnego grzejnika Divali, który posiada podświetlenie LED.
Jakie są najczęstsze błędy przy projektowaniu instalacji gr

data » 16.10.2019, 14:05

Witam, Jak wiadomo lepiej zapobiegać błędom niż je naprawiać, zwłaszcza w przypadku systemu grzewczego w budynku. Błędy popełnione na etapie projektowania instalacji grzewczej mogą
Awatar użytkownika
Posty: 33
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 03.07.2019, 16:36

Mówiąc o „stratach” w układzie grzewczym powinniśmy odnosić się do ogrzewanego budynku a nie samych urządzeń grzewczych. Celowo pomijam teraz temat źródeł ciepła i ich sprawności.
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić