RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 868
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom Waldemar Mulhstein, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 91
Re: palety kurierem

data » 29.11.2020, 19:47

Tu sobie zobacz w FastPost https://www.fastpost.pl/. Wystarczy w ich wyszukiwarce wpisać jaka paczka , wymiary itd. i znajdzie ci różne najtańsze firmy by ją wysłać. Zawsze z ich usług
Awatar użytkownika
Posty: 286
Re: Jakie macie zainteresowania i hobby

data » 29.11.2020, 19:45

Poczytajcie sobie tutaj https://citymag.pl/czym-jest-carving/ na temat ciekawego hobby. Można bowiem w ten sposób tworzyć niesamowite dzieła sztuki i zachwycać swoich gości. Pomyślcie
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: Drukarnia online - warto?

data » 29.11.2020, 19:08

Nasza firma potrzebuje pilnie współpracy z firmą, która oferuje . Podobno świetne rozwiązania ma Prosolutions. Zastanawiam się, czy właśnie do nich zgłosić się w tej sprawie, czy też
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: Projektowanie wnętrz

data » 29.11.2020, 17:55

Pilnie potrzebny jest nam ,bo właśnie skończyliśmy remont domu. Chcemy jak najlepiej zaaranżować wnętrza i najlepiej jakby pomogli nam w tym profesjonaliści. Myślicie, że sprawdziłoby
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: szambo ekologiczne

data » 29.11.2020, 17:22

Podobno najlepszy jest . Ja się nie będę upierać, bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. To mój mąż we współpracy z bratem decydują jaki zbiornik będzie obok naszego domu. Wspólnie
Awatar użytkownika
Posty: 268
Re: Posadzki żywicze

data » 29.11.2020, 17:04

W takim razie jeżeli chodzi o wybór dobrej jakości materiałów, jak to w mojej ocenie warto zwrócić uwagę na producenta Techniart w przypadku których można liczyć nie tylko na wysoki
Awatar użytkownika
Posty: 96
Re: jak dobrac projekt

data » 29.11.2020, 16:54

Z elewacją właśnie jak najbardziej trzeba uważać. Najlepszym rozwiązaniem jest wybór sprawdzonych metod, czyli styropian i dobry tynk cienkowarstwowy. Osobiście mi leży Foveo-Tech tn30.
Awatar użytkownika
Posty: 177
Re: Transport dużych gabarytów

data » 29.11.2020, 16:30

A nie sprawdzałaś jak to wygląda na stronach brokerów kurierskich? Warto by było, bo to najcenniejsze źródło informacji. Tam jest dostępny , ale nie tylko, także usługi dla paczek i
Awatar użytkownika
Posty: 79
Re: Sklep dla dzieci

data » 29.11.2020, 16:06

Szukałam ubrań na zimę dla dzieci i wpadł mi w oko ten . Powiedzcie jak oceniacie ten asortyment? Ja jestem zachwycona i chyba kupię jakieś dzieciakom. Muszę pomyśleć też, czy wznowić
Awatar użytkownika
Posty: 109
Re: Jaki biznes?

data » 29.11.2020, 15:45

Jakbyście szukali sprawdzonego transportu dla biznesu to bardzo polecam - ceny są zdecydowanie konkurencyjne, dlatego warto się tą firmą kurierską zainteresować. Tym bardziej że jest to

Eksperci na forum

Jak zmniejszyć rachunki za ogrzewanie w starym domu?

data » 31.10.2020, 19:35

Pani Kasia wraz z mężem kupili dom z 1930 r. Zamiast zainwestować w nowoczesne mieszanie zdecydowali, że chcą zamieszać w budynku z duszą i klimatem. Stary dom wymagał jednak kompleksowej
Awatar użytkownika
Posty: 159
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 24.03.2020, 11:42

Ciekawe skąd producent wziął informację, że zużycie energii, to 2 zł/m² miesięcznie? Większej ściemy nie słyszałem! System grzewczy zużywa tyle energii, ile budynek traci. Jeżeli jest
Co należy przygotować przed ociepleniem poddasza pianą PUR?

data » 23.03.2020, 15:13

Zanim przejdziemy do ocieplania budynku, konieczne jest staranne przygotowanie podłoża, czyli tej warstwy, na którą zostanie nałożona izolacja termiczna. Istnieje cała lista zadań i testów,
Awatar użytkownika
Posty: 60
Re: Aranżacja łazienki

data » 29.12.2019, 17:38

Proponuję minimalistyczną łazienkę, w której półki będą utworzone z karton-gipsu. Blat/półka na umywalkę może być w formie dwóch drewnianych płyt. Całość uzupełni podłużne
Awatar użytkownika
Posty: 33
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 03.07.2019, 16:36

Mówiąc o „stratach” w układzie grzewczym powinniśmy odnosić się do ogrzewanego budynku a nie samych urządzeń grzewczych. Celowo pomijam teraz temat źródeł ciepła i ich sprawności.
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu