RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 866
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom sp. z o.o. nr KRS: 0000454504, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 141
Re: Pożyczka

data » 22.07.2018, 12:12

Jest też coś takiego jak pożyczki społecznościowe, na nich można również zarobić. Zerknij sobie na stronę https://www.fundico.eu/ , jak dla mnie jest bardzo bezpieczna, a przede wszystkim
Awatar użytkownika
Posty: 60
Re: Jakie macie zainteresowania i hobby

data » 21.07.2018, 23:01

Tak czytam Wasze wpisy i dochodzę do wniosku, że mam raczej nietypowe hobby. Chodzi konkretnie o numizmatykę Monety kolekcjonuję od lat, regularnie kupuję nowe egzemplarze w . Mam już kilka
Awatar użytkownika
Posty: 141
Re: Jaki biznes?

data » 21.07.2018, 16:10

Mając własną firmę, na przykład sklep budowlany, pomyślałabym o rabatach dla klientów. Czytałam nawet swojego rodzaju opinie na temat programów lojalnościowych. Zobaczcie sobie koniecznie
Awatar użytkownika
Posty: 55
Re: Modernizacja ogrzewania - jak obniżyć koszty instalacji?

data » 21.07.2018, 15:59

Możesz również wziąć pod uwagę montaż rekuperatora https://www.bartoszwentylacja.com.pl/of ... optima-vov , który pozwoli na obniżenie kosztów ogrzewania. Ja bym raczej na Twoim miejscu nie
Awatar użytkownika
Posty: 63
Re: Skuteczna reklama firmy?

data » 21.07.2018, 14:14

Uważam, że jedną z ważniejszych form promocji jest w dzisiejszych czasach , jak nasza strona nie jest wysoko w wynikach wyszukiwania Google to trudno będzie dotrzeć do klienta. Wiadomo, że
Awatar użytkownika
Posty: 43
Re: prezent dla zony

data » 21.07.2018, 13:15

Z tymi prezentami to zawsze jest ciężka sprawa. Ciężko jest trafić w gust drugiej osoby szczególnie jeśli dobrze jej się nie zna. Ja teraz zastanawiam się czy będzie dobrym pomysłem na
Awatar użytkownika
Posty: 57
Re: Powiększone węzły chłonne- warto przeczytać

data » 20.07.2018, 23:27

węzły chłonne to nie przelewki. Zwiastują zawsze jakąs chorobę i nie ma co ich bagatelizować, to sygnał od organizmu "hej, badaj się" . Ja dbam o zdrowie, dużo czytam,teraz
Awatar użytkownika
Posty: 184
Re: sklep internetowy z ubraniami

data » 20.07.2018, 23:11

Czyli lubicie takie zakupy online co? Osobićie to mnie się zdarzyło kilka razy zakupić ubrania przez internet i wcale nie zaluje bo to wygodna forma zakupów . Dla przykładu te bluzki ze
Awatar użytkownika
Posty: 203
Re: Budowa domu

data » 20.07.2018, 21:38

Budowa domu to bardzo duża i kosztowna inwestycja. U nich https://www.mgprojekt.com.pl/blog/ możesz prześledzić budowę domu i obliczyć koszty jego budowy, dzięki specjalnemu
Awatar użytkownika
Posty: 203
Re: Drzwi przesuwne

data » 20.07.2018, 21:19

Nie wszędzie niestety da się wmontować drzwi przesuwane. U nich https://dobredrzwiokna.pl/23-drzwi-wewnetrzne jest w czym wybierać więc na pewno jakieś wpadną w oko. Są nawet prawie całe

Eksperci na forum

Awatar użytkownika
Posty: 135
Re: Czym ogrzewać, czy nie ma przyłącza gazowego - przegląd

data » 09.07.2018, 14:19

Ofiarą smogu pada rocznie ok. 40 tys. osób. W sposób kulturalny są one pogrzebane i świat o nich zapomina. Tylko nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności za ich śmierć i cierpienie, a jak
Ustawa F-gaz - poradnik

data » 06.07.2018, 12:46

Witajcie! Wciąż postępujące zmiany klimatyczne narzucają konieczność wprowadzania kolejnych rozwiązań, które mają na celu ograniczenie emisji gazów cieplarnianych. Co powinien wiedzieć
Awatar użytkownika
Posty: 34
Re: Sypialnie

data » 04.06.2018, 23:03

Ściany w sypialni osób, które lubią styl industrialny, mogą być pokryte surowym tynkiem, w kolorze szarym lub grafitowym. Aby ocieplić takie pomieszczenie, na podłodze należałoby położyć
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 30
Re: Grzejniki podtynkowe 3THERMO

data » 12.04.2018, 11:14

Rozumiem, że chodzi o domek ok 100m2 tak więc cena to ok 10-12 tys zł przy założeniu, że cały w 3THERMO. W praktyce często odpada kuchnia (z uwagi na zabudowę ścian) i łazienka (lub
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić
Awatar użytkownika
Posty: 4
Re: Producent chemii budowlanej - Szczecin

data » 25.04.2017, 16:12

To jest Pana
Awatar użytkownika
Posty: 139
Re: Jaki tynk wybrać na elewację?

data » 24.10.2016, 0:05

Dlatego, że spoiwo silikonowe, które nie jest wcale żywicą, ani nie jest jedynym spoiwem, lecz kospoiwem towarzyszącym, wpływa znacząco na reologiczne właściwości układu, czyli jego
Awatar użytkownika
Posty: 14
Re: HYDRO LAMBDA, STYROPIAN FUNDAMENTOWY CZY STYRODUR ?

data » 07.10.2016, 13:24

Serdecznie dziękujemy za Państwa głosy ... Zwycięża: HYDRO LAMBDA - Gratulacje dla producenta za nowe wprowadzone rozwiązanie ( grafit na fundament